Laatste aanpassing: jan 2016
!
Navigatiepuzzels, wat zijn dat?
Autopuzzeltochten zonder kaartlezen of zoeken!
"

Steeds meer mensen hebben een navigatiesysteem in de auto. Naast het gemak thuis schept dat ook mogelijkheden voor een nieuwe manier van vakantieplezier. Dat ontdekt u met de Internationale PuzzelReisgids, kortweg de IPR, een reisgids volgens een nieuw concept. Deze gids gebruikt het eigentijdse navigatiesysteem optimaal om leuke, interessante en fraaie autopuzzeltochten uit te zetten. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland.

Internationale PuzzelReisgids
De gids bestaat uit losse delen in een groeiende serie. In elke gids staat één Europese plaats centraal. Vanuit deze verblijfplaats verkent u met de auto de nabije omgeving op aantrekkelijke wijze. Vertrekpunt is een camping aldaar, maar de tochten zijn zeer eenvoudig aan te passen aan andere accommodatie in de buurt. Het dichtstbijzijnde hotel staat in de gids genoemd.

Puzzelen, historie en toeren
De puzzelvragen tijdens de tochten zijn aantrekkelijk voor jong en oud vanwege de speelse speurvragen voor kinderen en de boeiende letterpuzzel voor volwassenen. Ook vakantiegangers met historische belangstelling komen met de IPR in de hand volledig aan hun trekken, want de puzzelobjecten hebben allemaal met Europese geschiedenis te maken. De gids is zeer geschikt voor mensen die niet veel willen of kunnen lopen, want meestal kunt u vlakbij de objecten parkeren. Daarnaast is de IPR een heel handige reisgenoot voor mensen die op hun gemak de directe omgeving van hun vakantieverblijf willen verkennen.

Praktisch
De overzichtelijke gids is praktisch in het gebruik. Zo staan de navigatieadressen in een helder schema en is de informatie die u onderweg nodig heeft ruim opgezet, maar wel beknopt. In de inleiding staat een duidelijke uitleg over de opzet van de gids, de puzzel en het gebruik van het navigatiesysteem. Symbolen en kleuren vergroten de herkenbaarheid van terugkerende onderwerpen. Verder zijn de pagina’s makkelijk om te slaan door de spiraalbinding. Bovendien kan de gids tegen een stootje want hij is voorzien van een stevige PVC-omslag en een metalen ring.

Let op: de autopuzzeltochten zijn helaas niet geschikt voor campers, omdat veel van de gekozen wegen te klein zijn en de parkeerplaatsen te krap bemeten!

[ Home ]